Eendaagse introductietraining FMKJ

 
30 oktober 2021

 

Introductietraining in Filosoferen met Kinderen en Jongeren. Op deze introductietraining volgt eventueel de Tweedaagse Training van 6 en 20 november 2021 en eventueel ook de Verdieping 12 en 26 maart 2022. 


Schrijf je nu in via het inschrijfformulier!

 

Voor wie?  

Voor docenten met een klas in het primair onderwijs of voortgezet onderwijs, docenten kunstonderwijs, theaterschool-docenten, pabo-ers, intern begeleiders, overblijfjuffen, ouders, verzorgers, grootouders, schooldirecteuren, pedagogisch medewerkers, sociaal werkers, wie dan ook.

Gewoon, omdat je denkt dat filosoferen waardevol is. Omdat filosofie dieper gaat dan een gewoon gesprek. Omdat sommige filosofische vragen nu eenmaal interessant zijn. Omdat je merkt dat sommige kinderen hier behoefte aan hebben. Of omdat je hebt gehoord dat het zo populair is tegenwoordig.

Wij kunnen hier nog een aantal argumenten aan toevoegen. Kinderen leren zorgvuldiger te verwoorden wat zij vinden. Kinderen krijgen de ruimte om uit te spreken wat zij vinden. Het 'gehoord worden' is goed voor hun zelfvertrouwen. Ze leren door te denken en nemen niet meer zomaar stellingen voor lief. Ze worden toleranter naar andermans meningen, omdat ze inzien dat ook zij argumenten kunnen hebben en dat niet op elke vraag een pasklaar antwoord is. Ze weten dat je in sommige gevallen niet kunt roepen dat je zelf gewoon gelijk hebt.

Ervaring in het filosoferen met kinderen of jongeren is niet vereist, interesse uiteraard wel.

 

 

Wat leer je?

In deze training maak je kennis met filosoferen met kinderen en jongeren (wat, hoe en waarom). In deze training oefen je vaardigheden om van een gesprek een filosofisch gesprek te makenmaak je kennis met de Socratische houding. Na de training ben je geïnspireerd om zelf verder te gaan filosoferen met kinderen.

 

Waar: 

In de bovenzaal van Herberg de Prins
Hoogstraat 50
5258 BE Berlicum (Noord-Brabant)

 

Registeruren:

9 RU

 

Wanneer:  

Zaterdag 30 oktober 2021, van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Wie geven deze training?

Karen Faber: orthopedagoge en filosofe (1982) bij Wereldwijs Filosoferen 
Maaike Merckens: juriste en filosofe (1961) bij WonderWhy
Sabine Wassenberg: filosofe, schrijfster, trainer (1981)

Kosten: 

249 euro. 

Boek je twee maanden voor aanvang van de trainingsdag dan ontvang je een vroegboekkorting van 10%, als je alleen komt.
Inclusief lunch en koffie/thee.  

Vanwege de registratie van WonderWhy bij het CRKBO zijn onze tarieven vrijgesteld van btw.