top of page

WonderWhy in gesprek

Is het heelal oneindig en bestaat de ziel? De filmpjes

We praten en schrijven veel over het filosoferen maar in deze filmpjes kunnen we laten ervaren wat er gebeurt op een heel ontroerende manier met de kinderen als er een filosofische vraag wordt gesteld.

Je ziet ze naar boven kijken, diep nadenken, hun hart openen en de wereld binnen laten. Zonder angst of schaamte. Maar wel in volle verwondering. 

 

Over het verschil tussen jongens en meisjes en de natuur. De podcasts

De podcasts zijn een illustratie van filosofische gesprekken met kinderen van rond de 10-12 jaar over de natuur. De gesprekken over grote kwesties die spelen rondom klimaatverandering, voedsel, dierenwelzijn en over de natuur. In een serie bij Artis opgenomen met publiek erbij. Best spannend maar daar hoor je in het verloop van het gesprek niets van terug. Zo worden ze erin gezogen.

Maar ook de genderdiscussie, verveling, of je zelf kunt bepalen wie je bent en bang zijn in je dromen valt allemaal filosofisch uit te pluizen. Weliswaar zonder publiek en in een studio, ook vet spannend.

 

Jongeren podcasts

Tijdens en na corona hebben we met jongeren podcasts gemaakt omdat dat leuk was om te doen maar ook als steun in de rug voor jongeren die het niet zo makkelijk hadden en hebben. Het gaat over vriendschap, familie, eenzaam zijn en psychische uitdagingen. Hoe je elkaar kunt helpen of met rust moet laten.

bottom of page