top of page

Het WonderWhy Netwerk

maaike1_edited.jpg

Maaike Merckens-Bekkers

Oprichter WonderWhy sinds 2007, juriste, filosofe

Als voormalig bankier weet ik wat het is om te moeten denken wat anderen denken wil je succesvol zijn. De studie filosofie was een goede antidote om de vrijheid van denken te heroveren. En dat heerlijke gevoel gun ik de kinderen en jongeren met wie ik filosofeer ook. Filosoferen leert jongeren openstaan naar de wereld, zelf nadenken en in gesprek met anderen (dat kunnen mensen zijn maar ook boeken of de natuur) hun mening aan te passen als er sterke argumenten voor zijn. Filosoferen met kleine en grote mensen geeft een enorme voldoening als je bereid bent goed te luisteren en je oordeel op te schorten. Lees meer over Maaike Berckens-Bekkers

 

Een onontbeerlijk netwerk van gedreven professionals met uiteenlopende achtergronden.

Sabine Wassenberg

Filosofe, schrijfster, Amsterdam.

Drs. Sabine Wassenberg (1981) is filosofe. Zij organiseert filosofische workshops en filosofeert met kinderen. In januari 2015 is bij uitgeverij AW Bruna (LeV) haar boek Mijn Ego & Ik verschenen, een boek over de beleving van de geest en wetenschap over het brein en meditatie. In 2017 komt haar boek Kinderlogica uit, bij Lemniscaat. Lees meer over Sabine Wassenberg.

Shirley van der Maarel

Filosoof en onderzoeker, Amsterdam

‘In deze wereld waarin alles sneller, beter en nu moet, is er vaak geen tijd meer voor het langzame denken; voor de vragen en gesprekken die net iets meer aandacht, moeite en tijd kosten. Iedereen deelt zijn mening maar deze onderbouwen is andere koek. En dat terwijl kinderen behoefte hebben aan uitleg en antwoord. Tijdens de filosofielessen merkt je dat ook. Voor sommige kinderen is het bijna een opluchting dat ze over vragen - die eindeloze vragen waar geen antwoord op zijn - toch mogen nadenken en praten.’ Lees meer over Shirley van der Maarel.

Karen Faber

Filosoof en orthopedagoog in Nijmegen en hele land

 

‘Mooie gesprekken met kinderen en jongeren, daar zet ik me voor in. Gesprekken naar aanleiding van vragen die zij zelf stellen, over onderwerpen die hen er écht toe doen. Deze gesprekken koppel ik aan activiteiten; denken en doen komen zo bij elkaar...' Met Karen geven Sabine en Maaike reeds jaren trainingen. Lees meer over Karen Faber,

Marinda Pieron

StroomDenkers & DapperDoeners, Amsterdam

Met kinderen op denkavontuur gaan waarbij hoofd, hart en buik mogen meedoen, vindt Marinda een van de leukste dingen om te doen. Lees meer over Marinda Pieron.

Bart Mutsaers

Filosoof en leraar, Amersfoort

De filosofie had mij al vroeg te pakken. Na de middelbare school ben ik filosofie gaan studeren en heb aansluitend de lerarenopleiding Filosofie gedaan. Lees meer over Bart Mutsaers.

Nisrine Mbarki

Literatuur & filosofie voor vooral de jongsten, Amsterdam

Nisrine Mbarki is dichter, schrijver, vertaler, moeder en docent. Zij geeft filosofie- en literatuurlessen op basisscholen, vooral aan jonge
kinderen. Lees meer over Nisrine Mbarki.

Martine Schlingmann

Filosoof, Amsterdam

'Het leukste vind ik het wanneer kinderen zichzelf verrassen met een nieuwe visie of een inzicht. Als hun ogen beginnen te sprankelen doordat zich een heel nieuwe denkwereld opent.' Lees meer over Martine Schlingmann

Hanneke Marttin

Filosoof, Amsterdam

Filosoferen is een werkwoord, een activiteit, een combinatie van samen denken en het scheppen van ruimte voor het individuele denken. Taal is daarbij een belangrijk instrument. Lees meer over Hanneke Marttin.

Caroline Kramer

Schrijver, docent literaire vorming en filosoferen met kinderen

'Voor mij hebben schrijven en filosoferen grote raakvlakken met elkaar. Het gaat in beide gevallen om het onderzoek en de specifieke aandacht voor het onderwerp. Lees meer over Caroline Kramer.

Marjolein Burgerhout

Filosoof, dans- en meditatiedocent, life coach en speechbegeleider.

'Een dansles zonder pasjes, een filosofieles zonder boeken', doe-het-zelf is haar motto. Lees meer over Marjolein Burgerhout.

Please reload

bottom of page