top of page

Diensten

Ben jij al bezig met filosoferen en heb je behoefte aan een achtergrond vanuit de filosofie? Deze diensten geeft je de handvatten die je nodig hebt!

sfeer6.jpg

Inspiratie workshops

Laat je inspireren en maak de filosoof in jezelf wakker. Leer je oordeel uit te stellen door een thema filosofisch te benaderen. En hoe kun je die gesprekken verdiepen. Je krijgt praktische handvatten om direct aan de slag te gaan.

cursus.jpg

Cursussen van één of twee dagen

Wil je weten of het iets voor je is het filosoferen? We bieden een introductiedag aan. Of wil je je kennis opfrissen en verdiepen? Dat kan ook in een basistraining of verdiepingstraining. Check de mogelijkheden.

sfeer1.jpg

Filosofische podcast maken in musea, culturele instellingen

Nodig ons uit om met kinderen of jongeren een podcast op te nemen, met of zonder publiek. Door te filosoferen leren de jongeren en kinderen goed naar elkaar te luisteren, samen na te denken, elkaar aan te vullen en het denken van elkaar te versterken. Op die manier kom je bij de prachtigste pareltjes van wijsheden en verrassendste inzichten. En ook nog eens terug te luisteren of als stimulus voor een gesprek in te zetten.

inhouse.jpg

Inhouse training filosoferen met kinderen en jongeren/socratische gespreksvoering voor jongeren

Je leert in jouw school te filosoferen met kinderen en jongeren. Je oefent met de socratische houding. Je leert in vragen te denken en te luisteren. En aan te sluiten bij de interesse van je groep. Het enthousiasmeert en motiveert.

sfeer3.jpg

(Mee)schrijven en denken over lesmateriaal van kleuter tot student

Wij stellen een lespakket samen met achtergrond vanuit de filosofie en werkvormen die aansluiten bij een filosofisch onderzoek en die je als docent direct kunt uitvoeren in je klas. Sluit aan bij burgerschap.

bottom of page