top of page

Projectweek of Werkweek

 

Soms heeft een school een jubileum of een jaarlijke projectweek. Er moet iets bijzonders gebeuren, maar het moet wel leerzaam zijn. Als het even kan, moet het gaan over een thema dat belangrijk is voor de school. In dit soort gevallen kun je kiezen voor gastlessen filosofie.

 

Of het nu gaat om VMBO of gymnasium. Of het gaat om één klas of de hele school. Of het gaat om een interdisciplinair programma met andere mediavormen zoals theater of film, sport, muziek of andere creativiteit...
Wij maken een programma op maat dat precies past in het evenement zoals de school dat wil.

Hieronder twee voorbeelden van mogelijke projecten.

 

Kosten:

Afhankelijk van het aantal uren.

90 euro per lesuur, 50 euro per voorbereidingsuur.

Filosoferen over theater i.s.m. Bekijk 't

In samenwerking met Bekijk 't maakt WonderWhy een schoolproject rondom een gegeven thema, met gebruik van multimedia. Is het film, games, muziek? U zegt het maar.

Filosoferen over 10 Hoog i.s.m. JTSZO

In samenwerking met JeugdTheaterSchool Zuid-Oost (JTSZO) organiseert WonderWhy de projectweek "10 HOOG". Hierin wordt de voorstelling 10HOOG gevolgd door filosofielessen over de thema's uit de voorstelling: risico nemen, verantwoordelijkheid, vrijheid, keuzes maken. De inhoud van de lessen wordt meegenomen als input voor de voorstelling die de leerlingen zelf vervolgens maken.
Ook gaan leerkrachten van andere vakken, interdisciplinair, aan de slag met de thematiek, ter voorbereiding van de eigen voorstelling. Een spannende, leerzame projectweek, op maat gemaakt.

bottom of page