top of page

Kunst & Filosofie mooie combi


Stichting Spoken Art Community heeft in jan/feb 2018 een prachtig project gedraaid in Utrecht op de Paulusschool. Het was een combinatie van drie filosofielessen en daarna verschillende kunstdisciplines, om het geleerde te verbeelden. Wat was het geleerde?

Het draaide allemaal om 'Vertrouwen', vandaar de projectnaam Fiducie. Leerlingen filosofeerden over vertrouwen, vreemden en belangrijke informatie, en gingen erop uit om een voor hen onbekend persoon te interviewen en met hem/haar te filosoferen.

Ondertussen was in Rotterdam in maart/april 2018 ook een combinatie van Kunst en Filosofie aan de gang, dit keer voor V.O. Het ging hier om een 'Ode aan de Twijfel'.

Het Einsteincollege kreeg een lange filosofieles van Sabine Wassenberg, andere scholen van filosoof Tim de Mey, en de verschillende klassen hadden een heuse Expo in de place to be: TENT in Rotterdam.

Featured Posts
Recent Posts
Archief
bottom of page