top of page

Vraag 1 van 12: Kan iedereen filosoferen?

May we introduce to you... Maaike Merckens!

Interviewvraag 1 van 12: Kan iedereen filosoferen?

Natuurlijk kan iedereen dat, want we doen het al elke dag zonder dat we het zo noemen. Filosofie lijkt soms een soort grabbelton waaruit een ieder naar believen kan grabbelen, soms heeft het met het ongrijpbare te maken en soms ook met het hele praktische. Zoals de vraag: kan een plant voelen? Of: ga ik op bezoek mijn oude oma die best vaak alleen is, of ga ik naar dat superboeiende en unieke festival dat maar eens in je leven voorbij komt? Filosoferen gaat over denken, en net zoals je al kunt praten voor dat je de regels van de taal leert, kun je ook al denken voor dat je de regels van het denken leert. Maar…..je wordt er zoveel beter in als je nadenkt over hoe je denkt, net zoals je zoveel beter de wereld begrijpt als je de taal goed beheerst. Mondelinge taalvaardigheid, redeneren en rekenen gaan er op vooruit, zo is uit onderzoek gebleken, evenals je sociale vaardigheden. Dus kom op en verbeter jezelf, je kunt het al lang!

Featured Posts
Recent Posts
Archief
bottom of page