top of page

Wat anderen zeggen over de filosoferen met kinderen training...

Ook altijd al goede gesprekken willen voeren met kinderen en jongeren? Maak kennis met het filosoferen. Neem even afstand, onderzoek een vraag op zo’n manier die het denken stimuleert. Na afloop ben je allemaal een beetje wijzer geworden. In één dag maken we je wegwijs in het filosoferen. Je krijgt handvatten om met kinderen en jongeren in gesprek te gaan. Open, diepzinnig en aansluitend op de thema’s van deze tijd.

Bij onze introductiedag op 21 september a.s. in Berlicum zijn nog enkele plaatsen vrij. Wees erbij!

Wat anderen zeggen over de trainingen Filosoferen met Kinderen/Jongeren:

Nog even met terugwerkende kracht een compliment voor jullie inspirerende opleiding. Ik heb de afgelopen dagen echt geweldig gesprekken gevoerd met mijn groepen.

Merel, plusklasbegeleider, 2019

Nu heb ik een beter gevoel gekregen bij wat filosoferen is. En dat je nu zelf tools hebt en beter inzicht om een les/bijeenkomst op te gaan zetten.

Marga, bibliotheekmedewerker, 2018

Prettige sfeer! Ik heb inzicht gekregen in wat filosoferen met kinderen inhoudt. Ook het inzicht dat het professionaliteit vraagt van de filosofiejuf. Op het juiste moment, de goede vragen stellen/de juiste interventies doen.

Isolde, docent, 2018

Filosofie hoeft niet saai te zijn! De aanpak van de lessen geeft leerlingen de ruimte om na te denken. Rust, tijd en luisteren naar elkaar. De leerlingen raken met elkaar op dynamische manier in gesprek over sterke thema’s als armoede, gelijkheid tussen mannen en vrouwen en gelukkig zijn. Onderwerpen waar leerlingen graag over praten als ze goed geprikkeld worden en het gevoel krijgen dat hun gedachten er mogen zijn. Voor de leerlingen zijn de lessen een aanwinst, de afwisseling tussen beelden en gedachten helpen de kinderen op weg in hun gesprekken. Welke rechten heb je allemaal? In ieder geval het recht op filosofie! Wij vinden dit nuttig voor alle kinderen.

Arne van Steenis, docent V.O., Amsterdam

Featured Posts
Recent Posts
Archief
bottom of page