top of page

Een filosofische blik

 

Heeft u behoefte aan een filosoof die haar licht laat schijnen over een actueel maatschappelijk vraagstuk, dan willen we daar graag aan meewerken. Het kan zijn ter inspiratie, of als achtergrond voor een themabijeenkomst bij u in uw organisatie. Zoals ieder vraagstuk een eigen benadering kent, zo levert ook de filosofische invalshoek een perspectief dat verrassend en verfrissend zal zijn.

 

 

 

 

Drs. mr. Maaike Merckens Bekkers 

spreekt graag over Filosoferen met Kinderen, opvoeding, jongeren en kinderen, visie op onderwijs, zorg, feministische ethiek. Met haar achtergrond als juriste in het bankwezen, weet ze ook over geld, bankieren en maatschappelijk ondernemen op een zinvolle en spraakmakende manier te filosoferen.

Drs. Sabine Wassenberg 

spreekt graag over Filosoferen met Kinderen, over de verwondering, de grens van filosofie aan spiritualiteit en godsdienst, de filosofische vraag naar het 'ik', het zelf, in het brein, de leegte, verlichting en bewustzijn. Zij schreef voor uitgeverij AW Bruna (fonds LeV) het boek Mijn ego en ik, dat is verschenen in januari 2015. In 2017 kwam bij Lemniscaat Kinderlogica - Filosoferen op een multiculturele school uit.

bottom of page